Nieuws - Extra Nieuwsflits!

Beste ouders,

Hierbij een korte nieuwsflits.

Dag van de leerkracht
Vandaag is het Dag van de leerkracht! De 'Dag van de Leraar' is een feestdag voor alle leraren in Nederland. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van goed onderwijs. Dat begint met goede leerkrachten en dat is helaas met het huidige lerarentekort niet vanzelfsprekend. We zijn blij dat we op Dorpsschool een fijn team hebben, die hier elke dag met veel liefde voor het vak en de kinderen werkt. Vanochtend zijn de leerkrachten door de kinderen al goed verwend. Hartstikke mooi! Van ons bestuur kregen we vanochtend een lekkere taart.

Oudergesprekken 14 en 15 oktober
Volgende week staan de omgekeerde oudergesprekken op onze kalender. Dit is een item wat wij de komende jaren veder willen ontwikkelen. Dit schooljaar doen we het nog in de vorm zoals u het van ons gewend bent. U mag zelf aangeven of u gebruik maakt van dit gespreksmoment. Doel is dat u met de leerkracht in gesprek gaat over uw kind. Wat moet de leerkracht weten om uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de groepsleerkracht.

Na de herfstvakantie doen de leerlingen van groep 8 het drempelonderzoek. De ouders van groep 8 krijgen daarna een uitnodiging voor een gesprek.  

Jubileum juf Lidy
Deze week is juf Lidy 40 jaar leerkracht. Een mijlpaal! Extra bijzonder is dat zij al die jaren gewerkt heeft op Dorpsschool. Donderdag gaan we dat met de hele school vieren. Donderdagochtend komt er na de pauze een goochelaar op school.
Om 12.00u is er voor alle ouders en andere belangstellenden gelegenheid om Lidy te feliciteren. De koffie staat klaar! Om 12.30u zijn alle leerlingen vrij.

Studiemiddag
Aanstaande donderdag heeft het team een studiemiddag over De Vreedzame School. De leerlingen zijn dan om 12.30 uur vrij.

Week van de opvoeding
Zoals eerder bericht is het deze week ‘Week van de opvoeding’. Morgen is er om 8.30 uur een gastles bewegen voor ouders en leerlingen van groep 1/2/3. Aansluitend is er rond 9.00 uur een koffieochtend voor alle ouders met onze schoolmaatschappelijk werker en de buurtsportwerker.

Snoeien
Woensdagmiddag gaan wij alle bosjes snoeien. Zijn er ouders die vanaf 12.30 uur tot 14.00 uur even willen helpen? Graag opgeven bij Johannes of Hedzer.

Voorleeswedstrijd
Aanstaande vrijdagmiddag is onze voorleeswedstrijd. Juf Nynke en meester Bart zitten in de jury.

 

Geplaatst op: 07 Oktober 2019

terug