0561 - 614 664Lijsterstraat 6, 8471 DN Wolvegadirectie.dorpsschoolwolvega@comprix.nl

Welkom op onze website!
Dorpsschool Wolvega is één van de oudste basisscholen van Wolvega. Daar zijn wij trots op! Onze school bestaat al meer dan honderd jaar. Vanwege de voormalige ligging aan de Schipssloot, wordt onze school in de volksmond ook wel 'Schipsslootschool' of 'Schipsslootschoele genoemd. Het kunstwerk met de vier bootjes op ons schoolplein herinnert daaraan. In het logo van onze school verwijst de blauwe baan naar het water. Ons oude logo (het schip) hangt tegenwoordig op ons leerplein.   

Vroeger stond onze school aan de Schoolstraat. In 1989 is de school verhuisd naar het nieuwe pand, de huidige locatie aan de Lijsterstraat. Daar ging De Dorpsschool samen met kleuterschool De Krekel. In 2019 is het pand volledig gerenoveerd. Dorpsschool Wolvega is daarmee weer modern, aantrekkelijk en klaar voor de toekomst.

Dorpsschool Wolvega voelt zich verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de wijk en wil zich samen met de buurt inzetten voor een nog leukere en socialere wijk. Wij willen met onze school het kloppend hart van de wijk zijn. Een sprankelende, fijne en veilige speel- en ontmoetingsplek voor de hele wijk.

Wanneer uw kind 2 jaar wordt, is uw kind bij ons welkom voor onderwijs. Onze onderbouwvleugel is een uitdagende en aantrekkelijke leeromgeving voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het onderbouwteam bestaat uit de leidsters van de peuterspeelzaal van Kinderwoud en de leerkrachten van de onderbouw. Kinderen van 2 tot 4 jaar worden op onze peuterspeelzaal goed voorbereid om gemakkelijk de volgende stap naar de onderbouw van de basisschool te kunnen maken. De peuterspeelzaal maakt gebruik van dezelfde ruimtes. Zo beschikt de peuterspeelzaal over een mooi en ruim speellokaal. Uniek is onze peuter en kleutertuin waar onze kinderen kunnen spelen maar ook het hele jaar door de natuur ervaren van bloei tot snoei.

Bij onze school past een nuchtere cultuur. Wij werken vanuit vertrouwen. Hier willen wij het beste voor uw kind en bieden wij ‘gewoon’ goed onderwijs. Dat betekent dat wij geloven dat een fijne sfeer en een rustige en nette school voorwaarden zijn om te kunnen leren. Wij zijn een school waar wij inzetten op de belangrijkste basisvaardigheden. Hier zijn wij erg goed in. Wij willen in ons onderwijs met u samenwerken en bereiken dat uw kind aan het eind van groep 8 zelfstandig genoeg is om de volgende stap te kunnen zetten.